dijous, 9 de desembre del 2010

Som allò que consumim?

En la televisió veiem molts anuncis de caràcter sexista, així que hem pensat que de tant en quant n'exposarem un i volem saber el que en penseu sobre aquests. Sabem que la publicitat és un element important a l'hora de decidir-se a consumir un tipus de producte o altre i que, sovint, som influenciats de forma molt subtil per les grans campanyes publicitàries (sobretot per aquestes dates!)



Avui hem decidit començar amb l'anunci d'un producte de neteja: Pronto limpiador. Es tracta d’un esprai que serveix per treure la pols més fàcilment. Tot comença amb fotografies de dones amb tiretes al front. L’última dona que es veu, es disposa a netejar una estanteria però la pols la fa estornudar i es dóna un cop al front amb la estanteria. L’anunci dóna dos conclusions possibles a pensar: que les dones en donen cops amb els mobles mentres netegem o bé, que són les úniques que han de netejar la casa.

Creieu que és encertat aquesta mena d'anunci per anunciar aquest producte?
Creus que a les dones ja els està bé que les relacionin amb la casa i la neteja?
Si coneixeu d'altres anuncis que us criden l'atenció pel seu caràcter poc igualitari, digueu-ho i mirarem de posar-los en algun entrada de bloc i comentar-los!!

11 comentaris:

  1. Crec que el paper de la dona als anuncis generalment és limita a tres rols: el de l'encarregada dels nens i la casa, el de la dona que es cuida per tenir un físic perfecte i el de trofeu que els homes desitgen aconseguir per poder-ne presumir. Un exemple d'aquest últim seria qualsevol dels anuncis del desodorant masculí AXE.

    ResponElimina
  2. estic d´acord, però ara poseu-vos al lloc de l´home, la imatge que donen els anuncis també ens deixa malament, o és que no sabem cuinar (com a l´anunci d´una sopa de sobre), o quan anem al lavabo de casa nostra, amb perdó, la merda rebossa per tots costats...... i així no podríem parar. I amb això no vull dir que els anuncis no siguin masclistes; però si que als homes ens tenen com "animalets" que només ens agrada el sexe, l´alcohol i el futbol, i quan vivim sols la merda s´ens menja. I això també és un punt a tenir en compte.
    Us felicito, toqueu temes interessants.
    Jordi Puig

    ResponElimina
  3. Hola Cristina, Marta, Nerea! Us felicito pel bloc i us convido a que visiteu, si no el coneixeu, el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida!!!

    ResponElimina
  4. No entenc aquesta entrada..els anuncis es fan apartir de estudis de mercat, si surten dones als anuncis de neteja sera xk les principals consumidores són dones... el problema esta aqui en cap cas en els anuncis xd

    ResponElimina
  5. Per demencials que puguin ser els exemples de publicitat sexista que inseriu en aquest blog, hem de considerar el context en què s'exhibeixen: una societat que estima i demanda el lliure mercat. Un element important d'aquest lliure mercat és la publicitat, encarregada d'exalçar l'esplendor i la misèria humanes, i de fer-ho sense escrúpols. L'important és vendre i l'objectiu explica qualsevol vergonya. Es caricaturitza la dona, l'home i el nen; les tradicions, els valors i els sentiments; els símbols, les actituds i les reivindicacions... Alguns creuen que això ens fa més lliures, quan no és més que una estratègia del gran capital.

    ResponElimina
  6. Normalment els anuncis de neteja sempre van adreçats a les dones, perquè fins fa poc les dones eren les que s'havien d'ocupar de la casa tant si treballaven dins com fora de casa. Penso que no haurien de fer anuncis ni amb homes ni amb dones, tot és compartit, els anuncis així són tonteria, sobren.
    Rosa

    ResponElimina
  7. Jo crec que no és beneficiari per les dones , perque tambe podria sortir el mateix exemple amb un home.
    Per una altra part crec que hi ha anuncis d'aquest tipus com el AXE.

    5 :$ :$ :$

    ResponElimina
  8. Jo no veig sexista l'anunci; sóc home i també netejo els mobles. Si algú és alèrgic al pols, que no neteji.

    ResponElimina
  9. Els anuncis publicitaris com diuen per aquí dalt, van en funció de la societat i per tant, fins que no canviïn els models de la societat els anuncis de productes de neteja continuaran dirigint-se a les dones.

    ResponElimina
  10. Hi! =)

    Si surten dones a l'anunci és, com s'ha dit, perquè majoritariament són les dones qui netejen la casa!

    Jo no puc veure aquest anunci. De debó, em sembla molt poc adequat. Sona una música tota trista, sembla alguna cosa greu, i només són estornuts per culpa de la pols... ¬¬

    Bé, la meva aportació és que crec que la millor opció es que no es vegi res, una mà només netejant xD o sino tots dos sexes!

    =)

    ResponElimina
  11. No m'havia parat a pensar mai en aquest anunci d'aquesta manera! Molt acertada aquesta entrada!
    Personalment penso que encara ara es té la idea de que han de ser les dones qui s'han d'ocupar de la neteja, el menjar, els nens... en general, de les coses de casa. I crec que d'aquesta manera, creant anuncis així mai s'arribarà a la igualtat entre homes i dones!

    ps. bon any nou! :D

    ResponElimina